Yemenli güçlerden İşgalci Sudanlı askerlerine büyük tuzak

  • 20 Ocak 2018
  • 937 kez görüntülendi.
Yemenli güçlerden İşgalci Sudanlı askerlerine büyük tuzak

Geçen gece Sudanlı güçler Ensarullah Hareketi ve Yemen ordusu ile “Hacce” vilayetinin “Midi” çölünde çatışmaya girdi, ancak sonuçta subaylar da dahil onlarca Sudanlı asker öldürüldü.

El Alem’in haberine göre, geçen gece Sudanlı güçler Ensarullah Hareketi ve Yemen ordusu ile “Hacce” vilayetinin “Midi” çölünde çatışmaya girdi, ancak sonuçta subaylar da dahil onlarca Sudanlı asker öldürüldü.

Ensarullah Hareketi’ne mensup bir askeri yetkili ise Sudanlı güçlerin Yemenlilerin kurduğu pusuya yakalanarak ağır kayıplar verdiğini bildirdi.

Sözü geçen Yemenli kaynak ilaveten bu ülkeye ait güçler tarafından kurulan tuzaklar sonucu Sudanlı askerleri taşıyan 7 aracın patlatılarak onlarca askerin öldürülmesine veya yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.

Bu çatışmalarda Sudan’ın Yemen’deki güçlerini komuta eden Abdullah Muhammed Salih de öldürülen askerler arasında yer alırken Mehdi Mahmud, Ahmed Avez ve Adem Mustafa gibi komutanların da öldürüldüğü yönünde bazı bilgiler paylaşıldı.

Suudi rejimi Amerika’nın da desteğiyle Mart 2015 tarihinde Yemen’e saldırı düzenlemiş ve ardından bu ülkeyi kara, hava ve denizden ablukaya almıştı.

Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısı sonucu şimdiye kadar 10 binlerce sivil insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmış ve milyonlarca insan da evsiz barksız kalmıştır.

Yemenli güçler de bu saldırılara Suudi rejimi askeri merkezlerini hedef alarak misillemede bulunmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.