Yemenli Güçlerden Suud’a Ağır Darbe

  • 12 Temmuz 2017
  • 989 kez görüntülendi.
Yemenli Güçlerden Suud’a Ağır Darbe

Yemenli Güçlerin Taiz’deki benzersiz operasyonunda, firari Cumhurbaşkanı Mensur Hadi taraftarlarından bir grup öldü ya da yaralandı.

 Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri Taiz’deki el-Vekil tepelerine doğru benzersiz bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Yemen’in istifa etmiş olan firari Cumhurbaşkanı Mensur Hadi taraftarı bir grup öldü ya da yaralandı. Hadi taraftarlarının liderlerinden olan Muhammed Abdullah Hatemul Mehallafi de ölenler arasındaydı.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri yine Yemen’in kuzeydoğusunda bulunan Marib’in batısındaki Seraveh bölümünde Mensur Hadi taraftarlarına ait noktayı hedef aldı ve buna karşın Hadi taraftarları Yemenlilere ait bir noktayı hedef aldı. Yemenli bir askeri kaynak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Ordu ve halk komiteleri Mensur Hadi taraftarlarının Marib’deki Seraveh bölgesinde bulunan Rabia Vadisine doğru ilerleme çabalarını sonuçsuz bıraktı.

Müdahaleci Suudi koalisyona ait savaş uçakları Marib’in Seraveh bölümündeki çeşitli alanları Mensur Hadi taraftarlarına destek vermek amacıyla 6 kez bombaladı.

Suudi savaş uçakları yine Marib’de bulunan el-Hemidat ve el-Metun bölgelerini 4 kez bombaladı.

Öte yandan Mensur Hadi taraftarlarının 4 kişi Yemen Ordusu ve Halk Komitelerince el-Covf bölgesinin el-Meslub bölümündeki Vekaz’da açılan ateş sonucu öldürüldü.

Bir askeri kaynak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri firari Cumhurbaşkanı taraftarlarının el-Covf ilçesinin el-Metun bölümündeki el-Anbare Dağına doğru yaptıkları saldırıyı geri püskürttü ve operasyonda bir grup Hadi taraftarı öldü ya da yaralandı.

Yine bir askeri kaynak yaptığı açıklamada; Yemen Ordusu ve Halk Komitelerinin Lahoz ilçesinde bulunan Keriş bölgesinde eski cumhurbaşkanı Mensur Hadi taraftarlarına ait noktayı füze ve havan toplarıyla hedef aldığını belirtti.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri ayrıca Suudi Arabistan Ordusunun toplanma merkezini ve Necran’daki el-Zabaa askeri üssündeki kalesini hedef aldı.

Öte yandan Cizan’daki el-Abadiye üssünde bulunan bir Suudi asker saldırılarda öldü.

Yemenli kaynaklar da konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri firari cumhurbaşkanı Hadi taraftarlarının Lahoz’daki Kereş bölgesindeki el-Hemra tepesine doğru yaptıkları saldırıyı geri püskürttü.

Suudi hükumet kurduğu koalisyon kapsamında 3 yıl önce Yemen’e karşı kapsamlı bir müdahale başlattı ve bu müdahalede bugüne kadar 8 binden fazla kişi öldü ve binlerce Yemenli yaralandı, ülkedeki altyapı zarar gördü, milyonlarca Yemenli evsiz kaldı ve ülkede salgın hastalık yayıldı ve kıtlık başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.