Yemenliler Yüzyılın Anlaşması’nı protesto ettiler

  • 29 Haziran 2019
  • 743 kez görüntülendi.
Yemenliler Yüzyılın Anlaşması’nı protesto ettiler

Onbinlerce Yemenli, başta başkent Sana olmak üzere ülkenin bir çok yerinde Bahreyn’de düzenlenen Yüzyılın Anlaşması’yla ilgili çalıştayı protesto ettiler.

Yemen el’Mesire kanalına göre, göstericiler, ABD ve siyonist İsrail planı olan sözde Yüzyılın Anlaşması’nın başta Filistin davası olmak üzere bütün İslam dünyasına bir hıyanet olduğunu bildirdiler ve bu konuda terör rejimi ve ABD ile işbirliği yapan rejimleri kınadılar.

Bu arada Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı’na Karşı Milli Şeref Misakı, tüm ayrıntılarıyla Amerika’nın planlarını ve Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen projeleri reddetti.

Gazze kentinde düzenlenen milli konferansın sonuç bildirisiyle açıklanan misak, Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin halkının haklarına ve sabitelerine saldırı olduğunu belirtti.

Başta İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Fetih olmak üzere Filistinli 19 grubun imzaladığı misaka Filistin içinde ve dışında faaliyet gösteren onlarca kuruluş, sendika ve şahsiyet de imza koydu.

Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı’na Karşı Milli Şeref Misakı, Amerika’nın saldırıları gölgesinde Filistin davasının maruz kaldığı tehditlere ve büyük tehlikelere karşı koymak için Arap ve İslam ülkelerinin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İşgal rejimiyle siyaset, kültür, ekonomi, spor, medya ve güvenlik alanlarında her türlü ilişkiyi reddeden misak, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin cinayet olduğunu ifade etti.

Filistinli mültecilerin 1948’den itibaren çıkarıldıkları vatan topraklarına dönme hakkına bağlı olduğunu belirten misak, UNRWA’nın tasfiyesine ve alternatif vatan projelerine karşı olduğunu söyledi.

Yüzyılın Anlaşması’na ve karanlık projelere karşı koymanın milli bir zaruret olduğunu kaydeden misak, bunun için bölünmüşlük halinin sona erdirilerek birlik ve bütünlüğün sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.