Yemenlilerin sabrı, Arabistan için bir fırsattır

  • 20 Nisan 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Yemenlilerin sabrı, Arabistan için bir fırsattır

Yemen’in Ensarullah hareketi siyasi konseyi Başkanı Salih Semad, Yemen halkının sabrı Arabistan için bir fırsat olduğunu vurguladı.
Semad, “eğer Yemen halkı Arabistan’ın güvenliğini tehlikeye atmak için irade etseydi, bunu yapabilirdi, ama bütün dünya Yemenlilerin sabrının acizlikten değil, savaş çığırtkanlığı yapanlara amellerini bir kez daha gözden geçirmek için fırsat tanımak amacıyla olduğunu bilmektedir” dedi.
İran ve Lübnan Hizbullah hareketinin Yemen’deki varlıkları ile ilgili iddialara da temas eden Semad, bu tür konuların sadece bazı Arap rejimlerin Yemen’in içişlerine müdahale etmek için ileri sürdükleri iddialardan ibaret olduğunu vurguladı.
Semad, İran’ın Yemen milletine insani yardımlarına da işaret ederek, İran’ın her zaman Yemen halkının yanında yer aldığını ve bu bağlamda bir kaç anlaşma da imzalandığını, ancak Yemen’e saldırılar başlayınca bu anlaşmaların uygulanmasının ertelendiğini ifade etti.
Semad İranlılar Lübnan, Gazze, Irak, Suriye, Bahreyn ve Yemen’de mustazafların yanında yer aldığını, oysa bir çok Arap ülke ve kurumun bu insanları kendi haline bıraktığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.