Yılbaşından Bu Yana 10 Bin Siyonist Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 22 Eylül 2015
  • 875 kez görüntülendi.
Yılbaşından Bu Yana 10 Bin Siyonist Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Kudüs ve Mescid-i Aksa Ä°ÅŸleri Enformasyon Merkezi (QPress) Takip ve AraÅŸtırma Bölümü, bu yılın başından itibaren Mescid-i Aksa’ya yaklaşık 10 bin iÅŸgalcinin baskın düzenlediÄŸini açıkladı.

QPress tarafından dün (21 Eylül Pazartesi) yayınlanan rapora göre, iÅŸgal güçleri bu yıl Mescid-i Aksa’ya dört büyük baskın düzenledi ve askeri baskınların tamamı Yahudi bayramlarında gerçekleÅŸtirildi.

Raporda, Ocak ayının başından 20 Eylül’e kadar Mescid-i Aksa’ya 9954 iÅŸgalcinin baskın düzenlediÄŸi, baskınlara katılanların çoÄŸunun Yahudi yerleÅŸimciler ve Yahudi cemaatlerin üyeleri olduÄŸu ifade edildi.

Raporda ayrıca, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen iÅŸgalcilerden 8391’inin Yahudi yerleÅŸimcilerden ve heykel örgütleri üyelerinden, 921’inin iÅŸgal istihbaratı görevlilerinden, 335’inin askeri elbiseleriyle keÅŸif ve irÅŸat gezisine katılan askerlerden, 307’sinin iÅŸgal rejimi tarihi eserler idaresi mühendislerinden, öğrencilerden ve özel kıyafetli güvenlik görevlilerinden oluÅŸtuÄŸu bildirildi.

QPress’in yayınladığı raporda, yılbaşından bu yana Mescid-i Aksa’da veya kapılarında 277 kiÅŸinin gözaltına alındığı ve çoÄŸunun Mescid-i Aksa’dan uzaklaÅŸtırma ile cezalandırıldığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.