Yunanistan Başbakanı İran’a gitti

  • 07 Şubat 2016
  • 906 kez görüntülendi.
Yunanistan Başbakanı İran’a gitti

Yunanistan Başbakanı, siyasi, ekonomik ve ticaret bir heyetin başkanlığında İran’ın İsfahan kentine gitti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, siyasi, ekonomik ve ticaret bir heyetin başkanlığında önceki akşam direkt olarak Atina’dan İran’ın İsfahan kentine gitti. Yunanistan Başbakanı, İsfahan şehit Beheşti havalimanında Eyalet Valilisi tarafından karşılandı.

50 kişilik bir heyetinde başkanlığında bu ziyareti gerçekleştiren Çiprası, Yunanistan enerji ve çevre bakanı, maliye bakanı, turizm ve kalkınma bakanı, Yunanistan dışişleri bakan yardımcısı yer alıyor.

Yunanistan Başbakanı, bugün öğleden sonra ise İsfahan’ı Tahran’a doğru terk edecek. Çipras Tahran’da İran’ın üst düzey yetkilileriyle, ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüşmelere başlayacaktır.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, İranlı yetkililerle başta ikili ilişkiler olmak üzere uluslararası ve bölgesel meseleleri ele alacaktır.

Yunanistan Başbakanı’nın İran ziyaretinde, konut ve yol inşası, gıda, tarım ürünleri, turizm, ilaç sanayi, bankacılık, kültürel ilişkilerin kalkındırılması gibi bir çok alanda işbirliği anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı, İran ziyaretinde ilk ayak olarak İsfahanı ziyaret etmesini bu kentin eski medeniyeti ve tarihine bağladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.