Yunanistan başbakanı İran’la teknoloji alanında ilişkilerin geliştirilmesini istedi

  • 08 Şubat 2016
  • 721 kez görüntülendi.
Yunanistan başbakanı İran’la teknoloji alanında ilişkilerin geliştirilmesini istedi
İran’a resmi bir ziyarette bulunan Yunanistan başbakanı Aleksis Çipras, İran ile teknoloji alanında ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

İRNA ajansına göre, Çipras, dün Tahran’da Perdis teknoloji parkını ziyaret ettikten sonra sözkonusu parkın başkanı Mehdi Saffariniya ile görüşmesinde yaptığı açıklamada; İran’la varılan nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesinin İran ve Yunanistan arasında iktisadi, kültürel, ilmi, enerji, mesken, imar, ulaştırma, gemicilik ve yeni teknolojiler gibi alanlarda işbirliği ortamına hazırladığını söyledi.

Yunanistan başbakanı, İran’da mayıs ayında uluslararası teknoloji ve yenilik fuarının düzenlenecek olmasına da işaretle, Yunan şirketlerinin söz konusu fuara yoğun bir şekilde katılacaklarını söyledi.

Yunanistan başbakanı, İran’la işbirliğini stratejik olarak nitelerken, Yunanistan’ın İran ve Avrupa arasında, teknolojiler konusunda bir köprü konumunda olduğunu söyledi.

Söz konusu görüşmede Tahran Perdis teknoloji parkı müdürü de, söz konusu parkın İran’ın en büyük teknoloji parkı olduğunu belirterek, parkta üç bin araştırmacının faaliyet yaptığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.