Yunanistan Halkı Suriye Saldırısını Protesto Etti / Amerikan bayrağı yakıldı

  • 17 Nisan 2018
  • 1.041 kez görüntülendi.
Yunanistan Halkı Suriye Saldırısını Protesto Etti / Amerikan bayrağı yakıldı

Amerika, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik füze saldırısı Yunanistan’da protesto edildi.

Sputnik ajansına göre, başkent Atina’da binlerce kişi Suriye saldırısını kınamak için bir araya gelirken gösteride Amerikan bayrağı yakıldı.

Eylemde göstericiler Atina’da Amerikan elçiliğine yürüdü. Elçilikten birkaç km uzaklıkta ise bir başka olay yaşandı. Göstericiler ABD’nin eski başkanlarından Harry Truman’ın heykelini yıkmaya çalıştı. Heykeli metal bir aletle kesmeye ve iplerle yıkmaya çalışan eylemcilere Yunan polisi, göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Üç gösterici yaralandı.

Heykelde hafif çaplı hasar meydana geldi. Solcular için Harry Truman heykeli Amerikan emperyalizminin bir sembolü. Eylemlere destek veren PAME sendikasının başkanı Yorgos Perros, “Bugün yaptığımız ABD ve Suriye’deki savaşa karşı sembolik bir hareket. Heykel, emperyalizmin ve ABD’nin Yunanistan’daki sembolü” dedi. 3 buçuk metre yüksekliğindeki heykel, daha önce de pek çok kez hedef olmuştu. Zaman zaman eylemciler heykele boyalı saldırılar düzenliyor. ABD, USS Harry Truman adlı uçak gemisini de Suriye’ye doğru yola çıkarmıştı. Truman, 1945-53 yılları arasında ABD Başkanlığı yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.