Yunanistan ve İsrail arasında askeri anlaşma

  • 22 Temmuz 2015
  • 954 kez görüntülendi.
Yunanistan ve İsrail arasında askeri anlaşma

Yunanistan ve İsrail arasında ortak askeri tatbikatlar ve işbirlikleri sırasında askeri personellerinin her iki ülkede kalmasını öngören anlaşma imzalandı.

Yunanistan ve İsrail’in, ortak askeri tatbikatlar ve işbirlikleri sırasında askeri personellerinin her iki ülkede kalmasını öngören anlaşma (Status of Forces Agreement) imzalandığı bildirildi.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos yaptığı açıklamada “Yunanlılar İsrail halkına çok yakın. Yunanistan ile İsrail arasındaki askeri ilişkiler iyi. Her iki ülke de ortak tatbikatlar aracılığıyla bu ilişkilere yatırım yapmaya devam edecektir” dedi.

Panos Kammenos ile birlikte anlaşmaya imzasını koyan İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya’alon “Yunanistan için zor bir dönemde Kammenos’un İsrail’i ziyaret etmesinin ülkesi tarafından saygıyla karşılandığını” ifade ederken “Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminin altını çiziyor. Yunanistan’a ve Yunan halkına bu ekonomik zorluğu atlatmaları için gösterdikleri çabada başarılar diliyoruz” dedi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Yunanistan ve İsrail Savunma Bakanlarının deniz güvenliği ve Yunanistan, (Güney) Kıbrıs ve İsrail münhasır ekonomik bölgesinde bulunan enerji kaynaklarının güvenliği, savunma sanayii işbirliği ve teknoloji transferi gibi konuların da ele alındığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.