Yunanistan’da genel grev hayatı felç etti

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Yunanistan’da genel grev hayatı felç etti

Yunanistan’da hükümetin kreditörlerle ilave kemer sıkma önlemlerine ilişkin yaptığı anlaşmayı protesto etmek için 24 saatlik greve gitmesi ülkede hayatı felç etti.

Yunanistan’da, kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin kreditörlerle ilave kemer sıkma önlemlerine ilişkin yaptığı anlaşmayı protesto etmek için 24 saatlik greve gitmesi ülkede hayatı felç etti.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY), İşçi Sendikaları Genel Konfederasyonu (GSEE) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliğinin (PAME) çağrısıyla gerçekleştirilen greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra serbest meslek grupları da katıldı.

Grev dolayısıyla başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere birçok alanda hayat durma noktasına geldi. Başkent Atina’da şehir içi otobüs, troleybüs, tramvay ve metro çalışanlarının iş bırakması toplu taşımada büyük aksaklıklara yol açtı.

Genel grev dolayısıyla gemiler limanlarda bağlı kalırken iç ve dış hatlarda çok sayıda uçak seferi iptal edildi. Grev süresince devlet dairelerindeki hizmetlerde aksamalar yaşanırken, mahkemelerde duruşmalar ertelendi, tiyatro gösterileri iptal edildi. Üreticiler ile pazarcıların da grevde yer alması nedeniyle tüm ülkede bugün halk pazarları kurulmadı. Hastanelerin ise sadece acil servisleri hizmet veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.