Yusuf, Gazze Ablukasının Sona Erdirilmesi İçin Harekete Geçilmesini İstedi

  • 09 Mayıs 2016
  • 806 kez görüntülendi.
Yusuf, Gazze Ablukasının Sona Erdirilmesi İçin Harekete Geçilmesini İstedi

Gazze’ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti Başkanı Isam Yusuf, vakit geç olmadan Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı sona erdirmek için içeride ve dışarıda harekete geçme çağrısında bulundu.

Yusuf, Mısır’dan da komşuluk hakkını gözeterek ve görevini yerine getirerek Rafah Kapısı’nı açmasını istedi.

Isam Yusuf, dün (8 Mayıs Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukanın makulün sınırlarını çoktan aştığı ifade edildi.

Ablukanın daha önce hiçbir halka uygulanmamış toplu cezalandırma olduğunu belirten Yusuf, El-Hindi ailesinden üç çocuğun elektrik kesintisi nedeniyle kullanılan mumdan çıkan yangın nedeniyle yanarak ölmesine işaret ederek, alternatif çözümler bulunmasını istedi.

“Gazze Şeridi’ne açılan üç yıkıcı savaş yeterli değil mi?” diyen Yusuf, Mısır yönetimine de seslenerek Rafah Kapısı’nın açılması çağrısında bulundu.

Yusuf, Filistin Yönetimi’nden de Gazze Şeridi’nin hayati öneme sahip ihtiyaçlarının karşılanması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini, işgal rejiminin Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı planlarına karşı uzlaşıyı ve birliği sağlamasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.