Yusuf: Gazzeli Hastaların Çektiği Sıkıntılar Hiçbir Vicdana Sığmaz

  • 16 Şubat 2018
  • 818 kez görüntülendi.
Yusuf: Gazzeli Hastaların Çektiği Sıkıntılar Hiçbir Vicdana Sığmaz

Gazze’ye Yardım İçin Dünya Halk Heyeti Başkanı İsam Yusuf, temizlik işçilerinin grevi nedeniyle hastanelerde yatan hastalar arasında salgın hastalıkların yayılabileceği ve bunun çok sayıda masum insanın hayatına mal olacağı konusunda uyararak, yaşanan bütün bu sıkıntılara ise işgal rejiminin 12 yıldır uyguladığı ambargonun neden olduğunu söyledi.

Gazze üzerine çöken insanlık felaketinin karşısında susmanın mümkün olmadığını belirten Yusuf, dünyanın özgür insanlarından muhtemel daha büyük bir felaketin önüne geçmek için harekete geçmelerini istedi.

Yusuf bugün (16 Şubat Cuma) yaptığı açıklamada “Gazze halkına uygulanan ağır ambargo bölgeyi felaketin eşiğine getirdi. Bu durum özellikle sağlık sektörünü tehdit ediyor. Hastanelerde kullanılan elektrik santrallerinin yakıt yokluğundan dolayı durması, ilaçlarla tıbbi malzemelerin tükenmesi var olan felaketi katmerleştiriyor. Gazze’deki hastaların çektiği sıkıntılar, vicdanı olan hiçbir insanın kabulleneceği bir durum değildir” dedi.

İsam Yusuf, son iki ayda altı çocuğun tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle vefat etmesinin vicdanı olan ve ahlaki değerleri taşıyan hiçbir insanın kabullenebileceği bir durum olmadığına dikkat çekti.

Gazze halkının yaşadığı sıkıntılar karşısında susmayı tercih eden uluslararası camiayı eleştiren Yusuf, “Uluslararası camia yol ayırımındadır. Tercihi yapmak zorundadır. Ya ahlakına, medeniyet ve insanlık değerlerine göre yerini alacak, ya da Gazze halkının yaşadığı ambargoya seyirci kalarak ve bebeklerin ölümüne seyrederek insanlık medeniyetten önceki duruma dönecek” ifadesini kullandı.

Filistin uzlaşı hükümetiyle Sağlık Bakanlığına da seslenen Yusuf, Gazze’de özellikle hastalara yönelik sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.