Yusuf’un Kabri Bölgesindeki Çatışmalarda İki Filistinli Yaralandı

  • 16 Şubat 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Yusuf’un Kabri Bölgesindeki Çatışmalarda İki Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinde yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Yusuf’un Kabri adlı bölgeye baskın düzenlemesinin ardından çıkan çatışmada Filistinli iki gencin işgal güçlerinin ateşiyle yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçlerine ait devriyeler gece yarısı Nablus’un doğusuna baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Yahudilerin kutsal saydığı Yusuf’un Kabri bölgesine yakın bazı evlerin çatılarına çıkarak çevreyi gözetlediği ve Belata Mülteci Kampı’nın kuzey mahallelerine göz yaşartıcı bomba attığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin ateşinin bir saat sürdüğünü ve Filistinli gençlerin attığı molotofların isabet ettiği bir askeri aracın alev aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin bölgede geniş güvenlik önlemleri almasının ardından yüzlerce Yahudi yerleşimcinin bölgeye baskın düzenleyerek ayin yaptığı belirtildi.

Cenin kentinin batısındaki El-Araka beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasındaki çatışmaların gece boyu devam ettiği, işgal güçlerinin Kabatya beldesine de baskın düzenleyerek bir kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.