Yüz binlerce kadın ABD Başkanı Trump’ı protesto etti

  • 22 Ocak 2018
  • 957 kez görüntülendi.
Yüz binlerce kadın ABD Başkanı Trump’ı protesto etti

ABD başta olmak üzere dünya genelinde birçok ülkede düzenlenen ‘Kadınlar Yürüyüşü’nde, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi protesto edildi.

Geçen yıl 20 Ocak’ta yemin ederek ABD’nin 45’inci Başkanı olan Donald Trump, göreve gelişinin birinci yıl dönümünde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen yürüyüşte Times Up (süre doldu) sloganlarıyla protesto edildi.

Bir başka Trump karşıtı gösteri de Fransa’nın başkenti Paris’te organize edildi.Yağmurlu havaya rağmen toplanan binlerce kadın, ABD Başkanı’na tepkisini dile getirdi.

Bir katılımcı kadın şöyle konuştu: “Ben ABD Başkanı Donald Trump’ı desteklemediğimizi, onunla hala mücadele ettiğimizi ve hala direndiğimizi yinelemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bir yıl sonrasında havanın yağışlı olmasına rağmen yine bir araya geldik ve Trump’la ve gündemiyle mücadeleye devam edeceğiz”

Avrupa başkentlerinde kadın hakları aktivistlerinin öncülük ettiği destek gösterileri, New York ve Washington başta olmak üzere ABD’de birçok kentte yüz binlerce kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

New York’taki yürüyüşe Whoopi Goldberg ve Rosie Perez gibi dünyaca ünlü sinema yıldızları da katıldı ve Trump karşıtı konuşmalar yaptı.

Perez, “Kendilerini öne atarak seslerini yükselten ve Bay Weinstein’ı deviren kadınlar olarak bunun aynısını Trump için de yapmalıyız. Aralarında hiçbir fark yok” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Başkan Trump’ın yemin töreninin ardından “Kadınlar Yürüyüşü” düzenlenmiş ve gösterilere dünyanın birçok bölgesinden destek gelmişti.

Öte yandan New York’ta toplanan 600 kadar Trump yanlısı kadın da “Night for Freedom” ismiyle ABD Başkanı’na destek eylemi düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.