Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 01 Nisan 2018
  • 931 kez görüntülendi.
Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Siyonist Yahudilerce kutsal kabul edilen Pesah Bayramı münasebetle bu sabah (1 Nisan Pazar) yüzlerce Yahudi yerleşimci işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Medya kaynakları, yüzlerce Siyonist yerleşimcinin sabah saatlerinde El-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve işgal polisinin Yahudi yerleşimcileri korumak için seferber olduğunu söyledi.

Filistin tv muhabiri, bir saat içinde çok sayıda Siyonist yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini, Yahudi yerleşimcilerin Burak (Ağlama) Duvarı’na gelmeye devam ettiğini ve önümüzdeki saatlerde baskına katılanların sayısının artmasının beklendiğini bildirdi.

Filistin tv Muhabirinin, işgal polisinin El-Esbat Kapısı yolunu trafiğe kapatacağını ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa güneyindeki Vadi Hulve ve El-Mağaribe Kapısı bölgelerine ulaşmalarını engelleyeceğini söyledi.

İşgal polisinin Siyonist yerleşimcilerin otobüslerinin geçmesi için bölgeyi her yıl gündüz saatlerinde trafiğe kapattığı ve bugün başlayan yasağın Pesah Bayramı’nın sona ereceği Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Siyonist yerleşimciler neredeyse günlük olarak Mescid-i Aksa’ya baskınlarını sürdürürken, işgal güçleri de Kudüslülerin evlerini yıkmaya ve Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarını engellemeye devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.