Yüzlerce Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

  • 20 Mayıs 2018
  • 2.090 kez görüntülendi.
Yüzlerce Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

Çok sayıda Yahudi yerleşimci bu sabah (20 Mayıs Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı’nın Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 287 Yahudi yerleşimci bu sabah 1967’den bu yana tamamen işgal güçlerinin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girdi.

Yahudilerin Tevrat’ın verilişini kutladıkları Şavuot bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya bugün düzenlenen baskına çok sayıda Yahudi yerleşimcinin katıldığı belirtildi.

İşgal polisinin Yahudi yerleşimcileri baskın boyunca koruduğu ve yerleşimcilerden bir kısmının Mescid-i Aksa’nın bazı kapılarında gruplar halinde ayin yaptıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.