‘Yüzyılın Anlaşması’ planı gerçekleşmeyecek

  • 30 Aralık 2018
  • 1.497 kez görüntülendi.
‘Yüzyılın Anlaşması’ planı gerçekleşmeyecek

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Amiral Ali Şemhani, ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının Filistin’ kalbine bir darbe gibi indirildiğini belirterek, ‘Bölgenin uyanık halkarı bu planın gerçekleşmesine izin vermez’ dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nihale ile başkent Tahran’da görüşen Amiral Şemhani, İran dış politikasının temel ilkelerinden birinin Filistin direniş ülküsünü desteklemek olduğunu belirterek, ‘İran İslam Cumhuriyeti ilk baştan mazlum Filistin halkının yanında saf tutmuş ve bu destek, Direniş Cephesi’nin tam zafere ulaşmasına kadar devam edecek’ değerlendirmesinde bulundu.

‘Geri Dönüş Protestoları’nın Direniş Cephesi çerçevesinde düzenlenen halk hareketlerinin dönüm noktası olduğuna işaret eden İranlı amiral, ‘Filistin halkı kendi vatan ve topraklarından vazgeçmek istemiyor. Bugün demokrasi mantığını benimseyenler, işgalcilere karşı direniş göstermektedir’ diye konuştu.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nihale de bu görüşmede yaptığı açıklamada, İran’ın Filistin ülküsünün gerçek destekleyicilerinden biri olduğuna değinerek, Filistin İslami Cihad Hareketi’nin seçimleri hakkında İranlı yetkiliye bilgi verdi.

Bazı Arap ve Batılı ülkelerin direnişi yenmeye çalışmasının altını çizen el-Nihale, ‘Filistin halkı geçmişe kıyasla daha kararlı bir şekilde gururlu yollarına devam edecek’ diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.