Zaharova: Şam’ın kimyasal silah kullandığına yönelik senaryolar ‘Hollywood düzeyine’ çıkabilir

  • 03 Temmuz 2017
  • 1.085 kez görüntülendi.
Zaharova: Şam’ın kimyasal silah kullandığına yönelik senaryolar ‘Hollywood düzeyine’ çıkabilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına yönelik bir enformasyon ve propaganda kampanyası başladığını ve bu gibi senaryoların ‘Hollywood düzeyine çıkabileceğini’ ifade etti.

Facebook hesabından açıklama yapan Zaharova “Birkaç gün önce uyardığımız gibi Şam’ın kimyasal silah kullandığına dair enformasyon-propaganda kampanyası başladı. Bu gibi senaryolar daha da olacak. Kalite bakımından da farklı olacaklar. Düşük kalitelileri olduğu gibi Hollywood düzeyindekiler de olacak” ifadelerini kullandı.

Zaharova, geniş çaplı bir kampanya planlandığı için bu gibi sahteciliklerin çok fazla olacağından emin olduğunu da vurguladı.

Daha önce birçok muhalif internet haber sitesinde, Suriye ordusunun Ayn Tarma bölgesinde klor gazı kullanması sonucunda 30 militanın zehirlendiğine dair iddialar yer almıştı.

Bu arada Suriye genel kurmay başkanlığı da, yayınladığı bildiride, teröristlere bağlı bazı internet sitelerinin Suriye’nin klor gazı kullandığına dair iddialarının yalan olduğunu bildirdi.

Uzmanların çoğu Suriye yönetimi aleyhinde bu yönde suçlamaların temelinde gerçekte Suriye ordusunun teröristleri ve hamilerini yenilgiye uğratması olduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.