Zarif: ABD dünyanın dört bir yerinden barış ve sebatı tehdit ediyor

  • 21 Temmuz 2019
  • 1.208 kez görüntülendi.
Zarif: ABD dünyanın dört bir yerinden barış ve sebatı tehdit ediyor

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın tek yanlı yeni maceracılık dalgasının dünya düzeyinde kanun hakimiyetinin zayıflamasına neden olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, dün Venezuela’nın başkenti Karakas’ta  Bağlantısızlar Hareketi dışişleri bakanları oturumunda yaptığı konuşmada, başta serbest ticaret, çevre sağlığı, kanun hakimiyeti olmak üzere bir çok alanda uluslararası işbirliğinin görülmemiş bir şekilde ciddi zarar gördüğünü  söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın  2000’li yıllarda  tek yanlı işgalciliği, şiddetli radikalizm ve acımasızlığına temasla, Amerika’nın yeni tek yanlı girişimlerine karşı durulması gerektiğini söyledi.

Zarif, Amerika’nın çok sayıda müttefikinin ABD yönetiminin görülmemiş bir şekilde o ülkelerin içişlerine müdahalesi etmesinden dolayı rahatsız olduklarını gösterdiklerini hatırlatarak, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmadan çıkmakla, BM Güvenlik Konseyi bildirilerini çiğnemekle kalmadığını, üstelik bu anlaşmada kalmak isteyen ülkeleri yaptırım uygulamakla tehdit ettiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın kanunsuz girişimlerinin, Batı Asya bölgesinde  istikrarsızlığın artmasına neden olduğunu belirterek, bazı Arap rejimlerinin Amerika’nın Filistin halkı aleyhindeki komplosunda işbirliği yaptığı ve ABD ile paralel hareket ettiğini, ABD’nin yalnızca Filistinlilere ihanet etmekle kalmadığını ilaveten bütün bölgenin güvenlik ve barışını tehdit ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.