Zarif: ABD güçlerinin ülkelerinden binlerce km uzakta ne işi var?

  • 27 Nisan 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
Zarif: ABD güçlerinin ülkelerinden binlerce km uzakta ne işi var?

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerikalı yetkililerin, Fars Körfezi sularında İran ve Amerika deniz filolarının karşı karşıya gelmesine dair iddialarına tepki gösterdi.

Fars haber ajansına göre, Zarif, Ä°ran deniz güçlerinin Ä°ran’ın kendi karasularında bulunduÄŸunu belirterek, ”ama  Amerikalı güçler ülkelerinden 7500 mil uzaktan gelip burada ne yapıyorlar sorusu akla geliyor” dedi.

Amerikalı yetkililer, dün Ä°ran’ın bir sürat teknesinin  Fars körfezi sularında Amerikan kruvazörüne yaklaÅŸtığını ve bunun sonucunda  kruvazörün yolunu deÄŸiÅŸtirmesine neden olduÄŸunu iddia ettiler.

Ä°ran genel kurmay sözcüsü tuÄŸgeneral Seyyid Mesud Cezairi de, son yaptığı bir açıklamada, Amerikalı yetkililerin, Ä°ran filolarının Fars Körfezi sularında tutumlarının uzmanca olmadığını iddia ettiklerini bunun aslında Amerikalıların Ä°ran’a karşı düşmanca tutumlarından kaynaklandığını söyledi.

Amerikalı yetkililerin  İran’ın Fars Körfezi sularındaki deniz güçlerine karşı öfkesi, binlerce km. uzaklıktan bu bölgeye askeri güçlerini yığdığı bir sırada yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.