Zarif: ABD nerede bulunursa, istikrarsızlığa yol açıyor

  • 20 Temmuz 2019
  • 1.064 kez görüntülendi.
Zarif: ABD nerede bulunursa, istikrarsızlığa yol açıyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın Batı Asya, Güney Asya ve Latin Amerika gibi bölgelerdeki varlığı bu bölgeleri istikrarsızlığa sürüklediğini açıkladı.

Cumartesi günü Venezuela’nın başkenti Karakas’a gelen Dışişleri Bakanı Zarif, Karakas’ta gazetecilere yaptığı açıklamada bu konuya vurgu yaparak, Amerikalılar hangi bölgede bulunursa bulunsun, o bölgede halka baskı uyguladıklarını ve bölgede teröre sebebiyet verdiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif ayrıca Venezuela milletinin Amerika’nın müdahaleci baskılarına karşı direnişine vurgu yaparak, Venezuela halkının Amerika’nın baskılarına karşı direnmesi, ülkelerinin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Zarif Cuma günü New York kentinde 6 gün süren temaslarının ardından Bağlantısızlar hareketinin zirvesine katılmak üzere bu kentten ayrılarak Karakas’a gitti.

Dışişleri Bakanı Zarif’in Bağlantısızlar hareketi Dışişleri Bakanları zirvesine katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Zarif Venezuela’dan Nikaragua ve Bolivya’ye gidecek ve bu ülkelerin üst düzey yetkilileri ile siyasi ve iktisadi ilişkileri görüşecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.