Zarif: ABD’nin Suriye’ye saldırısı, uluslararası hukuk normlarına aykırı

  • 08 Nisan 2017
  • 1.100 kez görüntülendi.
Zarif: ABD’nin Suriye’ye saldırısı, uluslararası hukuk normlarına aykırı

İran Dışişleri Bakanı, ABD’nin Suriye’ye füze saldırısının, uluslararası hukuk normlarına aykırı ve tehlikeli bir bidat olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Tahran’da Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ile yaptığı görüşmede, Suriye’de son sıralardaki gelişme ve olaylara işaretle, kimyasal silah kullanılması sonucu bazı Suriyeli sivilin hayatını kaybetmesi ve ABD’nin bu ülkeye uluslararası hukuk normlarına aykırı ve tehlikeli bir bidat olan füzeli saldırısını kınadığını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı, Suriye’nin daha önce, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından silahsızlandığına işaretle, ancak bu örgütün teröristleri silahsızlandırmadığını vurguladı.

Zarif, ABD’nin Suriye’ye saldırı bahanesini teröristler istismar ederek, güçsüz düştüğü zamanlarda, bu tür girişimlerde bulunduğunu ve ABD başta olmak üzere diğerlerini, çatışmaya taraf olmasını sağladığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı, dünyada terörizm ve radikalizm tehlikesinin yayılması tehlikesine işaretle, dinler arası diyalog ve ortak anlayış sağlanmasına, böylece terörizm tehlikesinin ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Zarif, Macaristan ile enerji, bankacılık, ulaştırma, eğitim, turizm ve halkla iletişim alanlarında işbirliğine vurgu yaptı.

Macaristan Başbakan Yardımcısı da görüşmede, İran ve Macaristan’ın ilişkilerini iyi olarak niteleyip, bu münasebetlerin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Semjen, terörizm ve radikalizmle mücadele için eski deneyim ve tecrübelerden güvenli bir dünya kurmak için yararlanılması gerektiğini belirterek, Suriye krizinin ancak diyalog ile çözüme kavuşabileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.