Zarif: Amerika Bercam’ı ihlal etmekle kendinin güvenilmez olduğunu dünyaya gösterdi

  • 08 Aralık 2017
  • 880 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika Bercam’ı ihlal etmekle kendinin güvenilmez olduğunu dünyaya gösterdi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Amerika’nın ortak eylem planı Bercam nükleer anlaşmaya karşı tutumu ile ilgili olarak, Washington’un bu uluslararası anlaşmayı ihlal etmekle, kendisinin güvenilmez olduğunu dünyaya gösterdiğini söyledi.

Muhammed Cevad zarif, Russia today Televizyon kanalına verdiği mülakatta, Amerika’nın nükleer anlaşmaya karşı ahde vafasızlıklarına karşı, İran’ın da sınırsız seçeneklere sahip olduğunu ve bu seçeneklerin, Amerika için asla hoş olmayacağını belirtti.

Zarif, Donald Trump yönetiminin İran karşıtı düşmanca siyasetler izlediğine işaretle, Amerika hükümetinin şimdiye kadar İran’ la teamül için uluslararası hiçbir davranışta bulunmadığını söyledi.

Bölgenin güvenlik gelişmelerine de değinen Dışişleri bakanı Suudi Arabistan’ın aşırı gruplara desteğine dair geçmişine işaretle, artık Arabistan’ın terör grupları ve diktatörler üretmek yerine, refah ve huzur oluşturma zamanı geldiğini söyledi.

Zarif Ortadoğu bölgesinde diktatörler ve terör gruplarının kaderine işaretle, Suudi Arabistan’ın son 40 yılda Saddam, Taliban ve IŞİD gibi beslediği tüm yılanların sonunda kendisini soktuğunu söyledi.

Dışişleri bakanı Zarif Arabistan’ın Yemen’e saldırısına da değinerek, Yemen’deki krizin sona ermesi için tek yolun siyasi seçenekler olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.