Zarif: Amerikalılar bölgenin gerçeklerini anlamalıdır

  • 21 Ağustos 2018
  • 1.487 kez görüntülendi.
Zarif: Amerikalılar bölgenin gerçeklerini anlamalıdır

İslami İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikalıların bölge gerçeklerini ve İran’a baskıya dayalı yanlış siyasetlerinin sonuçlarını anlamaları gerektiğini söyledi.

Zarif, İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nda bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, “Amerikalılar dünyada inzivada kalmış durumlarını telafi etmek için tüm araçları kullandıklarını belirterek, İran halkına baskı ve psikolojik savaş araçlarıyla saldırma yönteminin Amerika’nın zararına olduğunu” söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan Amerika’nın kanunsuz ve tek yanlı çıkmasının Amerika’nın daha fazla inzivaya itilmesine sebep olduğunu belirterek, bugün siyonist rejim İsrail ile bazı işbirlikçi ülkelerin dışında Amerika’nın İran aleyhindeki siyasetlerine destek veren olmadığını söyledi.

Zarif ayrıca, Avrupalıların nükleer anlaşmanın devamı ve kendi çıkarlarını korumak için  bedel ödemekten başka yollarının olmadığını belirterek, ‘bunun için de zamanları kısıtlıdır ve daha fazla beklemeyeceklerini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.