Zarif: Amerika’nın girişimine füze gücünün arttırılması şeklinde karşılık veririz

  • 27 Mart 2016
  • 972 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika’nın girişimine füze gücünün arttırılması şeklinde karşılık veririz
İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın, İran’ın füzeleri aleyhinde son yaptırımlarına tepki olarak, Tahran’ın da, füze gücünün daha da arttırılması şeklinde karşılık vereceğini söyledi.

Mehr haber ajansına göre, Zarif, dün Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’ın füzeleriyle ilgili olarak son yaptırım girişimleri konusuna temasla, İran’ın, füze programını sınırlayıcı kararları kesinlikle kabul etmeyeceğini zira bu programın kesinlikle nükleer silahla hiç bir irtibatının olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran cumhurbaşkanının savunma bakanına emri üzerine İran’ın füze gücünü daha da arttıracağını söyledi.

Amerikan maliye bakanlığı, geçen perşembe günü 6 İran ve yabancı şirket ile 2 İngiliz uyrukluyu, İran’ın Mahan hava yolları ve İran’ın füze programıyla işbirliği yaptığı suçlamasıyla yaptırım listesine aldı.

Bu arada İran devrim muhafızları ordusu geçen ay uzun menzilli balistik füze denemelerinin gerçekleştiği füze tatbikatını başarılı bir şekilde gerçekleştirirken, bu tatbikat aynı zamanda büyük tepkilere neden oldu. Bu tatbikatın hemen ardından Amerikan kongresi, İran aleyhinde bir dizi yeni yaptırımları yürürlüğe geçirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.