Zarif: Amerika’nın Suriye’de boş bahanelere dayanarak gerginliği arttırması yalnızca IŞİD’in yararınadır

  • 28 Haziran 2017
  • 1.001 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika’nın Suriye’de boş bahanelere dayanarak gerginliği arttırması yalnızca IŞİD’in yararınadır

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın Suriye’de boş bahanelere dayanarak gerginliği yeniden arttırma siyasetlerinin yalnızca IŞİD terör örgütünün lehine olacağını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Shun Spayser geçtiğimiz pazartesi gecesi hiç bir belge göstermeksizin yaptığı açıklamada, ”Eğer bu yıl içinde Suriye yeni bir kimyasal saldırı yaparsa bedelini ağır öder” açıklamasında bulunmuştu.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, İran dışişleri bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’nın boş bahanelere dayanarak yeniden gerginliği arttırmaya dayalı  girişimlerinin yalnızca terör örgütü IŞİD’in yararına olacağını belirterek, bu çabaların da, terör örgütünün Irak ve Suriye’de halk tarafından yok edilmekte olduğu bir sırada gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, Amerikan Yüksek Mahkemesinin 6 İslam ülkesinden göçmenlerin Amerika’ya girmesiyle ilgili kararına da tepki göstererek bu durumun Amerika’yı güvenli kılmayacağını Amerika’nın ‘’Radikalleri güçlendiren politikalar yerine ABD onlarla gerçek bir savaşa katılmalı’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.