Zarif: Amerika’nın tek yanlı siyasetleri dünya güvenliği için büyük tehlike

  • 05 Nisan 2018
  • 1.096 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika’nın tek yanlı siyasetleri dünya güvenliği için büyük tehlike

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece Azerbaycan Cumhuriyetinin başkenti Bakü’ye inmesi ardından yaptığı açıklamada, Amerika hükümetinin ‘tek yanlı siyasetler’de ısrarcı olmasının Uluslararası Güvenlik ve Barış ile Bağlantısızlar Hareketi için bir tehlike olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif, Bağlantısızlar Hareketi’nin her zaman tek yanlılığa karşı olduğunu ve aksine ‘çok yanlılığa’ vurgu yaptığını belirtirken bugün ve yarın Bakü’de düzenlenecek Bağlantısızlar Hareketi dışişleri bakanları oturumuna temasla, bu oturumda Amerika’nın ‘tek yanlı siyasetleri’nin de ele alınacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, terör rejimi İsrail’in Gazze Şeridi’nde  salı gecesi 20 kadar Filistinlinin şehit olması ve yüzlercesinin de yaralanmasına neden olduğu cinayete de temasla, bu gelişmenin de oturumda ele  alınacağını söyledi.

Zarif, Amerika’nın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in resmi başkenti olarak  tanıma girişiminin de  ayrıca ele alınacak konular arasında olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.