Zarif: Avrupa, nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getiremiyor

  • 16 Ekim 2019
  • 1.526 kez görüntülendi.
Zarif: Avrupa, nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getiremiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmekte aciz olduğuna işaretle, anlaşma taraflarınca yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde İran’ın nükleer yükümlülüklerini hafifletmek için gereken diğer adımları atacağını kaydetti.

Bugün Tahran’da İran-Güney Afrika 14. Ortak Komisyonu Toplantısı İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Güney Afrikalı mevkidaşı Naledi Pandor’un katılımıyla düzenlendi.

Toplantıda konuşan Bakan Zarif, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesinin sarih ihlali ve BM’nin tüm üyelerinin iradesi ve isteğine aykırı olduğunu vurguladı.

Zarif, ABD’nin nükleer anlaşmadan bir yıl çekilmesinin ardından İran’ın nükleer yükümlülüklerini anlaşmanın 26. ve 36. maddeleri uyarınca hafifletmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Bakan Zarif ayrıca, İran ile Güney Afrika’nın birçok bölgesel ve uluslararası konularda ortak görüşlere sahip olduklarını hatırlatarak, iki ülkenin ekonomik, ticari, teknik ve bilimsel münasebetlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Güney Afrika Dışişleri Bakanı da, İran’ın Güney Afrika halkına ırkçı rejim ile mücadelede verdiği değerli yardımlarına temasla, ülkenin tek taraflılığa karşı olduğunu belirterek, küresel barış ve istikrar için diplomatik çaba ve istişarelerin sürmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.