Zarif: Baskı, kışkırtma ve tehdit hiç bir zaman istenen neticeyi vermez

  • 14 Haziran 2017
  • 999 kez görüntülendi.
Zarif: Baskı, kışkırtma ve tehdit hiç bir zaman istenen neticeyi vermez

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkelerin baskı, kışkırtma ve tehditlerinin hiç bir zaman istenen neticeyi vermeyeceğini söyledi.

Zarif, dün Oslo forumunun ilk panelinde  bütün  bölge ülkelerinin müzakere ve işbirliğine vurgu yaparak, İran’ın komşusu ülkelerden,  sorunlarını  görüşmeler yoluyla dostane bir şekilde halletmelerini istedi.

Sözkonusu panelde  AB dış siyaset komisyonu  sorumlusu Federika Mogherini de, siyasi çözüm yolunun barıştan geçtiğini ve münakaşaların bir sonuca götürmeyeceğini ve bundan dolayı her  türlü siyasi ihtilafların kaynaklarıyla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Mogherini, müslümanların Asya ve Afrika’daki potansiyelinden  dünyada buhranlı bölgelerde barış için ve denge oluşturmak için istifade edilmesi gereğine vurgu yaparak, ”Avrupa, Amerika veya o olmadan  nükleer anlaşma KOEP’e bağlı kalacaktır” dedi.

Bu arada Endonezya dışişleri bakanı Retno Marsudi de, sözkonusu oturumda yaptığı açıklamada, ülkeler arasında ihtilaf ve gerginliğe rağmen, barışa ulaşmanın mümkün olduğunu belirterek, ”hiç bir zaman siyasi ihtilafların zor yoluyla çözümlenmesi için uğraşılmamalıdır ve bu arada  uluslararası hukuk ve ilkelere bağlı kalınmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.