Zarif: Batı’nın İran’ın füze gücü konusundaki tutumu siyasi slogandır

  • 05 Mart 2018
  • 1.026 kez görüntülendi.
Zarif: Batı’nın İran’ın füze gücü konusundaki tutumu siyasi slogandır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Batı’nın İran’ın füze gücü ve savunma konusundaki tutumunun siyasi bir slogandan ibaret olduğunu söyledi.

Zarif, dün öğleden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, batının İran’ın füze konusundaki tutumunu net hale getirmesi gerektiğini belirterek, ‘Eğer Avrupa İran’ın savunma gücü konusunu gündeme getiriyorsa, bölgeye yüzlerce milyar dolarlık silah satarak bölgeyi barut deposuna dönüştürürken bu konuda da net tutum ortaya koymalı’ dedi.

Fransa dışişleri bakanı İran ziyareti eşiğinde İran’ın füze programının Fransa ve ortaklarının kaygılarına neden olduğunu iddia etmişti.

İran dışişleri bakanı,  nükleer anlaşma konusuna da temasla, Amerika’nın, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) nükleer anlaşma  çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmediği gibi Avrupalıları da engelliyor” dedi.

Yemen krizine değinen Zarif, bu krizin müzakerelerle çözülebileceğini ve tecavüzün sonlanması ile mümkün olacağını belirtti. ve bu konuyu da Avrupa tarafıyla görüşeceğini belirtti.

Avrupalıların Yemen konusunda daha yapıcı rol oynayabileceğini ifade eden Zarif, Avrupa ülkelerinin Yemen hususundaki tutumunun yapıcı olmadığını ifade etti.

İran dışişleri bakanı, Avrupa tarafı ile başta Yemen olmak üzere bölgesel meselelerde görüş alış verişlerinin  yeni olmadığını belirterek, ‘bu görüşmelerin diğer konulara  girmek manasına da gelmediğini’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.