Zarif: Bazı bölge ülkeleri kendi güvenliğini başkalarının güvenliksizliğinde arıyor

  • 08 Haziran 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Zarif: Bazı bölge ülkeleri kendi güvenliğini başkalarının güvenliksizliğinde arıyor

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün Avrupa Birliği Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ile Tahran’da bir araya geldiği görüşmede, “Bazı bölge ülkeleri kendi güvenliklerini başkalarının güvenliksizliğinde arıyor” dedi.

Zarif ayrıca İran’ın nükleer müzakereler konusunda olumlu tutum izlediğini ve İran halkına karşı yürütülen baskı ve uygulanan yaptırımların etkisiz olduğuna vurga yaptı.

Muhammed Cevad Zarif, AB Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Brok ile bir araya geldiği görüşmede Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren IŞİD gibi terör örgütlerinin ortaya çıkışı konusunda, “Bu terör örgütlerini hangi ülkeler destekledi? Geniş çaptaki askeri techizatı ise hangi ülkeler bu terör örgütlerine verdi? Ve hangi güçler teröristlerin dünyanın dört bir köşesinden Irak ve Suriye’ye gelmesini sağladı?” Diye sordu ve “Malesef bazı bölge ülkeleri kendi güvenliklerini başkalarının güvenliksizliğnde arıyor” diye akledi.

Bu görüşmede ayrıca AB Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ise, İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden nükleer görüşmelerin AB için çok önemli olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.