Zarif: Bazı konularda çözüme yakınız.

  • 17 Mart 2015
  • 753 kez görüntülendi.
Zarif: Bazı konularda çözüme yakınız.

İsviçre’nin Lozan şehrinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, tarafların Cuma gününe kadar müzakerelere devam edeceklerini açıkladı. Zarif dün yapılan müzakerelerde, yaptırımların kaldırılması ile ilgili de görüşüldüğünü belirtti.

Müzakerelerin daha çok hala geriye kalan sorunlar ile ilgili konular çerçevesinde devam ettiğini belirten Zarif, ABD Kongresi senatörlerinin yazdıkları mektuba da dikkat çekerek, “ABD Kongresi’nin yazdığı mektubu, tamamen politik amaçlı bir çalışma olarak saymamıza rağmen, Amerika devletinin bu mektup ile ilgili tutumunu açıklamasını istiyoruz” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve İran nükleer müzakere heyetinin başmüzakerecisi Seyyid Abbas Irakçi ise dün yapılan müzakerelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Dün yapılan müzakerelerde daha çok uygulama ve icra konuları incelendi. Bu yılda ilerleyerek, çözüm aşamasına yaklaşabileceğimizi söyleyebilirim. İran’ın asıl hedefi, görüş ayırımlarının en aza inmesi ve çözüme ulaşılmasıdır. Bu amaca ulaşmadan, bizim için hiçbir tarih önemli değildir” dedi

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi de Lozan müzakerelerinde ilerlemeler katedildiğini açıklayarak, tarafların hala bazı konularda görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirtti. Salehi açıklamasının devamında ise, müzakerelerde daha çok teknik ve yaptırımların kaldırılması koularının incelendiği söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.