Zarif: Bercam üyeleri kayıtsız şartsız İran hasarlarını telafi etsinler

  • 08 Haziran 2018
  • 1.332 kez görüntülendi.
Zarif: Bercam üyeleri kayıtsız şartsız İran hasarlarını telafi etsinler

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanı yaptığı açıklamada ” Bercam Anlaşması devam edecekse, Bercam’da geri kalan üyeler ve diğer ticari Ortaklar, İran’ın uğradığı hasarı kayıtsız şartsız, ulusal, bölgesel ve uluslararası girişimlerce telafi etmeliler” dedi.

Dışişleri bakanlığının dün bildirdiğine göre Muhammed Cevad Zarif bazı ülke dışişleri bakanlarına hitaben yazdığı mektupta, ” Amerika’nın 8 Mayıs 2018’de tek yanlı olarak anlaşmadan çekilmesi ardından, Amerika Dışişleri bakanlığı Mike Pompeo, bencilce İran ve dünyanın diğer ülkelerinden, Bercam’ın yok edilmesi için kendilerinden teslim olmalarını istediğini” yazdı.

Zarif Amerika’nın sadece Bercam nükleer Anlaşması uyarınca sorumluluklarına bağlı kalmadığını, üstelik oy birliği ile onaylanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2231 sayılı kararını da ayaklar altına aldığını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanı’nın kendi hükümetinin hukuk tanımazlığı ve hoyratlığından çıkar sağlamaya çalıştığını belirten Zarif Amerika’nın açıkça dünyayı tehdit ettiğini ve İran ile ticari ilişkilerini durdurmayan ülkeleri cezalandırılacağını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı şöyle yazdı: En az 2003 yılından itibaren Ortadoğu bölgesini en tuhaf bir şekilde istikrarsızlaştıran bir ülkenin üst düzey bir yetkilisinin, şimdi İran’ın savaş çığırtkanlıkla suçlaması, gerçekten komiktir. Halbuki İran direkt olarak Amerika’nın bölgedeki saldırgan varlığının kurbanıdır, örneğin USS Vincennes savaş gemisinin 3 Temmuz 1988 tarihinde 655 sayılı İran yolcu uçağını hedef alarak tüm 290 yolcu ve mürettebatını öldürdüğü gibi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.