Zarif: Brezilya’yı zor günlerin dostu olarak bileceğiz

  • 27 Ekim 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Zarif: Brezilya’yı zor günlerin dostu olarak bileceğiz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, bir heyet başkanlığında İran’a gelen Brezilya Kalkınma, Dış Ticaret ve Sanayi Bakanı Armando Monteiro ile düzenlediği görüşmede, ikili ilişkilerdeki yeni gelişmelere değinerek, “İran Ekonomik Bakanı’nın Brezilya’ya düzenlediği ziyaretin güzel sonuçları olmuştur. Biz Brezilya’nın ticari ve ekonomik heyetinin İran’a düzenlediği ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin kapasitesini tanımada büyük önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine işaret ederek, “İran İslam Cumhuriyeti yeni piyasalarda boy göstermek için birçok imkanlara sahiptir” diye ekledi.

Brezilya’nın Latin Amerika’da önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Zarif, teknoloji, enerji ve doğalgaz gibi farklı alanlarda İran İslam Cumhuriyeti’nin Brezilya ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, “Biz zor günlerde İran’a yardımcı olan dostlarımızı unutmayız. İran İslam Cumhuriyeti her zaman Brezilya’yı zor günlerin dostu olarak bilecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.