Zarif: “Chatham House” ödülü Ä°ran halkına aittir

  • 25 Ekim 2016
  • 1.041 kez görüntülendi.
Zarif: “Chatham House” ödülü Ä°ran halkına aittir

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı, uluslararası muteber Chatham House kuruluşunun ödülünün İran halkına ait olduğunu açıkladı.

Uluslararası Chatham House araÅŸtırma kuruluÅŸu dün Londra’da, Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile ABD DışiÅŸleri bakanı John Kerry’i yılın ödülüne layık gördüğünü açıkladı.

Chatham House enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada İran ve Amerikan dışişleri bakanlarının 2015 yılında İran ile 5+1 grubu arasında sürdürülen nükleer görüşmelerde başarılı bir çalışma yürüttükleri için bu ödüle layık olduklarını açıkladı.

İran söz konusu nükleer görüşmelerde bazı batılı devletlerin sürekli iş bozucu girişimlerine rağmen kendi nükleer haklarını istikrara kavuşturmuştu.

DışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasimi de dün Chatham House 2016 ödülünün Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’e tahsis edildiÄŸini doÄŸrulayarak, Zarif’in bu ödüle layık görülmesini Ä°ran halkının göstermiÅŸ olduÄŸu yiÄŸitlik ve direniÅŸin bir sonucu olduÄŸunu açıkladığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.