Zarif: İran halkı asla ABD’ye boyun eğmeyecek

  • 12 Şubat 2019
  • 1.528 kez görüntülendi.
Zarif: İran halkı asla ABD’ye boyun eğmeyecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif, dün İran halkının İslam inkılabının zaferinin 40. yıldönümüne milyonluk katılımıyla bir daha Amerika’ya boyun eğmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Dün İran’ın 1000’den fazla kent ve kasabasında yapılan sözkonusu merasimlere İran halkı, milyonluk kitleler halinde katılırken, İran halkı devrim kutlamaları yürüyüşlerinde Amerika ve diğer emperyalist devletlere karşı İslam inkılabının yolunu sürdürecekleri ve İslam inkılabı rehberine bağlılıklarını bir daha gösterdi.

İran halkının  zafer yıldönümü yürüyüşlerine görkemli katılımı ve İslam inkılabına bağlılıkları bölge ve dünya medyasında da büyük yankı yaptı.

İran halkı, Amerika’yı dünyadaki kötülük, şiddet, öfke ve savaşların asıl unsuru olarak niteleyerek kınarken, ABD başkanı Donald Tramp’ın insanlık karşıtı siyasetlerine asla boyun eğmeyeceğini gösterdi.
İran halkı dünkü yürüyüşlerde bir daha  ABD’nin İran’a yaptırımlarını ve düşmanlıklarını kınarken ezilen halkların, özellikle de Amerikan’ın kötülüğü, terörizm ve savaş, Siyonist İsrail’e karşı mücadele veren direniş cephesi ile Irak halkı, Suriye, Yemen, Bahreyn ve Filistin’e kapsamlı desteğe vurgu yaptı.

İran İslam Devrimi, 11 Şubat 1979’da (22 Şubat 1979) İmam Humeyni’nin (ra) öncülüğünde zafere ermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.