Zarif: İran halkının haklarını ciddiyetle takib etmekteyiz

  • 12 Haziran 2016
  • 722 kez görüntülendi.
Zarif: İran halkının haklarını ciddiyetle takib etmekteyiz

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, İranla 5+1 grubunun nükleer görüşmelerinin sonuçlandığı günden beri İran İslam Cumhuriyetinin haklarının tahakkuku için gayret gösterdiklerini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İslami Şura Meclisinin bugünkü oturumunda KOEP’in icra süreciyle ilgili meclise bir rapor sunan İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, halkın güveni, desteği ve direnişi doğrultusunda çaba harcamak ve İran halkının haklarının korunması yönünde çaba göstermek gerektiğini söyledi.

halkın sahnede ve direniş alanında var olmaması durumunda, her zaman İran’ı ve İslam inkılabını kendi önünde bir engel olarak gören karşı tarafın kendi amaçlarını tahakkuk ettirmek için komplodan el çekmeyeceklerini belirten Zarif, elbette bunun düşmanın komplolarının son bulması anlamında olmadığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Zarif, “Eğer nükleer görüşmeler ve KOEP olmasaydı ve eğer İran petrolünün satılması önündeki engeller ve yaptırımlar devam edecek olsaydı bugün İran petrolü ihracatı 200 bin varilin de altına düşer ve hatta yakın gelecekte bu sıfıra inerdi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.