Zarif: İran hava uzay programlarına devam edecektir

  • 10 Ocak 2019
  • 1.527 kez görüntülendi.
Zarif: İran hava uzay programlarına devam edecektir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanı yaptığı açıklamada Amerika’nın tüm uyarılarına rağmen İran İslam Cumhuriyeti’nin hava uzay programlarını askıya almayacağını belirtti.

Amerika Ocak ayının başlarında İran’ın füze programında Balistik füze teknolojisinin kullanıldığı bahanesi ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğini iddia etti.
Uluslararası Raisina Konferansı’na katılmak için Yeni Delhi’de bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, İran’ın hava uzay programına devam edeceğini zira hiçbir uluslararası yasanın benzer programı yasaklamadığını belirtti.
Bercam anlaşması konusunda da açıklama yapan Zarif 2015 yılında imzalanan Bercam anlaşmasından çıkmanın Tahran’ın halihazırdaki seçeneği olduğunu fakat İslam Cumhuriyeti masasındaki tek seçeneği olmadığını söyledi.
Zarif ayrıca Hindistan’ın NDTV kanalına verdiği demeçte, Afganistan halkının bu ülkenin geleceğinde Taliban grubunun nasıl bir role sahip olacağına karar vermesi gerektiğine işaretle Afganistan komşularının Taliban grubunun tamamen bu ülkeye sulta kurmasını istemediklerini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.