Zarif: İran her zaman barış amaçlı nükleer teknoloji peşinde hareket etmiştir

  • 16 Nisan 2015
  • 782 kez görüntülendi.
Zarif: İran her zaman barış amaçlı nükleer teknoloji peşinde hareket etmiştir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran İslam cumhuriyetinin her zaman barış amaçlı nükleer teknoloji peşinde hareket ettiğini ve bu hususta her hangi bir sapmasının olmadığını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Portekiz makamları ile görüşmek için Portekiz’in başkenti Lizbon’a giden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete ile bir araya gelerek ikili ilişkileri ve bölgesel meselelerle İran’ın nükleer mevzuunu ele alarak görüştü.

İran’ın Potekizle tüm alanlarda ilişkisini geliştirmek istediğini belirten Zarif,, Tahran Lizbon ilişkisinin sadece ikili ilişkiler çerçevesinde olmaması gerektiğini, ikili ilişkilerin birkaç yönlü olması ve uluslar arası meseleleri de kapsaması gerektiğini bildirdi

Zarif ayrıca İran ile 5+1 arasında hazırlanan Lozan çerçeve anlaşmasına da değinerek, ABD devletinin bu ülkenin uluslararası taahhütlerini yerine getirmek ile sorumlu olduğunu vurguladı.

Zarif ayrıca Yemen, Suriye ve Irak olaylarına da temasla bazı batılı ülkelerinin bölge ve uluslar arası siyasetlerini gözden geçirmeleri gerektiğini bildirdi.

Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete ise bu görüşmede iki ülke arasındaki görüşmelerin artmasını isteyerek, İran ve Avrupa ülkelerinin özellikler Suriye ve Irak’taki olaylar ve terör çalışmaları ile ilgili ortak görüşmelerinin de artmasını isteğinde bulundu.

Machete açıklamasının devamında ise IŞİD terör örgütünün İslam ile hiçbir alakası olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.