Zarif: İran-Irak ilişkilerine kimse müdahale edemez

  • 14 Ocak 2019
  • 1.500 kez görüntülendi.
Zarif: İran-Irak ilişkilerine kimse müdahale edemez

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran-Irak ilişkilerinin çok güçlü olduğunu ve kimseye iki ülke ilişkilerine müdahale etme izni vermeyeceklerini söyledi.

Bağdat’ta temaslarda bulunan Zarif, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali Hekim ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Zarif, İran-Irak ilişkilerinin kimsenin zararına olmadığını ve bundan dolayı kimseye müdahale izni vermeyeceklerini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı ile 10 başlık altında görüşmeler yapıldığını belirten Zarif, iki ülke arasında ticari, siyasi, sosyal, turizm, dini ziyaretler, bölgesel konular ve uluslararası kurumlarda işbirliği konularının gündeme geldiğini söyledi.

İki ülkenin denizcilik ve Ervendrud su kaynakları arasında bir komite kurulmasının kararlaştırıldığını ve komite üyelerinin tanıtıldığını ifade eden Zarif, ikili görüşmede Suriye’de yasal hükümetin egemenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün vurgulandığını söyledi.

Zarif iki ülkenin Yemen savaşının bitmesi ve barışın sağlanmasını desteklediğini belirterek, İran açısından bölge için esas tehdidin Siyonist rejime destek olduğunu söyledi.

Zarif, 4 günlük Irak ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Parlamento Başkanı ile görüşmelerin yanında birkaç kentte düzenlenen iki ülke ekonomik toplantılarına katılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.