Zarif, İran-Küba ortak ekonomi oturumunda konuştu

  • 23 Ağustos 2016
  • 827 kez görüntülendi.
Zarif, İran-Küba ortak ekonomi oturumunda konuştu

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, İran ve Küba halklarının direnişinin, sultacı ülkeleri uzlaşmaya mecbur ettiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Havana’da National Hotel’de düzenlenen İran-Küba Ortak Ekonomi Toplantısında yaptığı konuşmada, İran ve Küba halklarının direnişinin, sultacı ülkeleri uzlaşmaya ve kendi düşmanca siyasetlerinden vazgeçmeye zorladığını söyledi.

İran’a karşı yaptırımların kaldırılması ve Küba’nın durumunda ciddi bir değişimin yapılması yönünde ortaya çıkan fırsatın en iyi şekilde kullanılması için iyi bir ortamın oluştuğunu belirten Muhammed Cevad Zarif, İran’ın üst düzey siyasi-ekonomik heyetinin Havana’da bulunmasının, İran’ın çok eski ilişkiye sahip olduğu Küba ve öteki Latin Amerika ülkeleri ile münasebetlere verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Zarif ayrıca yaptırımlar döneminde İran halkına verdikleri destekten dolayı Küba halkı ve devletine teşekkürlerini bildirerek, İran ve küba’nın her ikisinin de Amerika tarafından uygulanan zalimane yaptırımlardan ızdırap çektiklerini ama bu yaptırımların iki ülke halklarının direnç ve mukavetmetlerinin artmasına vesile olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.