Zarif: İran, Pakistan ile en iyi ilişkileri istiyor:

  • 31 Ağustos 2018
  • 1.289 kez görüntülendi.
Zarif: İran, Pakistan ile en iyi ilişkileri istiyor:

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pakistan Milli Meclis Başkanı Esat Kayser ile yaptığı görüşmede, İran’ın Pakistan ile en güçlü ve iyi ilişkileri istediğini söyledi.

Pakistan ziyaretinin ilk görüşmesini Kayser ile yapan Zarif, İslamabad’ın terörle mücadeledeki mücadelesine överek, Pakistan’ın İran’ın bölgesel barışın kalıcılığında ortağı olduğunu söyledi.

Umran Han hükümeti döneminde iki ülke ilişkilerinin artması temennisinde bulunan Zarif, kendisinin yeni hükümet döneminde Pakistan’ı ziyaret eden ilk yabancı diplomasi heyeti olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Tüm Pakistan halkını dost ve kardeş olarak gördüklerini ifade eden Zarif, Pakistan milletinin İran milletinden ayrı olmadığını ve iki devlet arasında özel ilişkilerin hakim olduğunu söyledi.

Esat Kayser de İran diplomasi heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘’Pakistan, İslam ümmetinin birliğini güçlendirmeye inanmaktadır ve bu hususta İran’ın özel yere sahip olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

Kayser, İran’ın tüm alanlardaki ilerlemelerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.