Zarif: İran, Suriye’nin yeniden imarında o ülke halkının yanında olacaktır

  • 22 Eylül 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Zarif: İran, Suriye’nin yeniden imarında o ülke halkının yanında olacaktır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın Suriye’nin yeniden imarında Suriye’nin yanında olacağını söyledi.

BM Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan Zarif, BM’de Suriye’nin geleceği ile ilgili düzenlenen bir toplantı sonrası IRNA’ya yaptığı açıklamada, ‘’Suriye’ye insani yardım ve o ülkenin yeniden imarı, olumlu bir hareket olabilir’’ dedi.

Suriye’de tekfirci ve terör örgütü IŞİD karşısında elde edilen başarılar ve ülke topraklarının kurtarıldığını ifade eden Zarif, ‘’Birçok yurt dışında olan Suriyeliler evlerine dönmek üzereler ve bundan dolayı Suriye’de siyasi istikrar ve yeniden imarı düşünmeliyiz’’ dedi.

Zarif, uluslararası camianın Suriye’de siyasi maksatlardan uzak olarak yardım etme isteğinin olumlu olduğunu belirterek, ‘’İran İslam Cumhuriyeti geçmiş yıllarda Suriye’ye geniş insani yardımlarda bulunmuştur ve o ülkenin yeniden imarı için de Suriye halkının yanında yer alacaktır’’ dedi.

Suriye krizinin tek çözüm yolunun 2254 nolu BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda siyasi bir çözüm yolu olduğunu ifade eden Zarif, bunun gerçekleşmesi için herkesin bu gerçeği inanması gerektiğini söyledi.

Zarif toplantıda yaptığı konuşmada İran’ın Suriye krizinin başından beri bu krizin sadece siyasi yollarla çözüleceğine inandığını belirterek, son bir yılda Suriye’de çatışmaların genişlemesini önlemek için elde edilen başarılara ve uluslararası gözlemcilerin o ülkede istikrarı için yapılan anlaşmadan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Zarif, ‘’Suriye krizinin çözümü için bir hükümete ve siyasi çözüm için tüm Suriyeli guruplar arasında görüşmeler ve yeni seçime gerek vardır’’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.