Zarif: İran tehditlere tahammül etmez

  • 03 Ekim 2018
  • 1.677 kez görüntülendi.
Zarif: İran tehditlere tahammül etmez

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, salı günü New York’ta yaptığı oturumda, nükleer anlaşma ve çok yönlülük konusunda açıklama yaparak, İran’ın hiç bir zaman tehditlere karşı tahammül etmeyeceğini söyledi.

Zarif, İran’ın İslam inkılabının zaferinden bu yana  çeşitli siyasi ve iktisadi baskılar altında olduğunu belirterek, ”İran’ın daha baştan baskılara karşı direndiğini ve kesinlikle tehditlere tahammül etmeyeceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran halkının her zaman tehditlere  olumsuz cevap verdiğini söyledi.

Zarif, ABD ile her türlü müzakereyi reddederken, Amerika’nın güvenilecek bir ülke olmadığını söyledi.

Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekilmesine de temas eden Zarif, ‘İran Amerika ile her seferinde görüşmelere yeniden baştan başlamayacağını’ söyledi.

Zarif, pazartesi günü de Amerikan medyasından New Yorker dergisine verdiği demeçte, Amerika’nın uluslararası ilişkilerde güvenilmez bir ülke olduğunu belirterek, Amerika ile müzakerelerde her şeyden önemlisinin  güven olduğunu söylemişti.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmadan çıktığını ve İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların iki aşamada başlayacağını bildirmişti. Ağustos ayında birinci aşaması başlayan ve kasım ayında da İran petrolünün ihracatını sıfırlamayı hedefleyen Amerika’nın yaptırımlarına  uluslararası toplum ve devletler tepki gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.