Zarif, İran ve Gine arasında ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı

  • 28 Temmuz 2016
  • 785 kez görüntülendi.
Zarif, İran ve Gine arasında ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı

İran ve Gine Konakri dışişleri bakanları iki ülke arasında iktisadi ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif,  Gine Konakri dışişleri bakanı bayan Makale Kamara ile yaptığı görüşmede, İran’ın her zaman önceliğinin  iktisadi alanda kalkınma olduğunu  belirterek, iki ülke arasında iktisadi ilişkilerin geçmişe göre daha fazla geliştirilmesi gereğine vurgu yaptı.

İran dışişleri bakanı, iki ülkenin bir çok alanda dost ve kardeşliğinin  çok güçlü olduğunu belirterek, İran’a yönelik zalimce yaptırımların kaldırılmasıyla İran’la işbirliği imkanlarının da arttığını söyledi.

Gine Konakri dışişleri bakanı da sözkonusu görüşmede yaptığı açıklamada, iki ülke arasında tarım, ticari ve sanayi alanlarda  girişimlerde bulunmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, İran dışişleri bakanının  bu ziyaretinin ikili ilişkilerin kazan-kazan çerçevesinde gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Zarif dün ayrıca Gine Konakri  meclis başkanı Kelud Keri Kendyano ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran ve Afrika’nın özellikle de kültürel bağlara ve tarihi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, bu ziyaretinin ikili ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacağını söyledi.

Gine Konakri meclis başkanı da,  meclisin İran’la her alanda ilişkilerin gelişmesine destek verdiğini söylerken Gine’nin İran’ın yanında olduğunu ve İran’ın bölge ülkeleri arasında en gelişmiş ve en önemli ülke  olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.