Zarif İran ve Slovakya ilişkilerinin geliştirilmesine vurgu yaptı

  • 11 Kasım 2016
  • 1.200 kez görüntülendi.
Zarif İran ve Slovakya ilişkilerinin geliştirilmesine vurgu yaptı

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve Slovakya arasında ticari, iktisadi ve siyasi ilişkiler ve işbirliklerin geliştirilmesi önündeki engellerin kaldırılması gereğine vurgu yaptı.

Ä°RNA ajansına göre, Zarif, dün  Slovakya’nın baÅŸkenti Bratislava’da bu ülkenin  dışiÅŸleri bakanı Miroslav Lajcak ile  düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, Tahran yönetiminin,  İran ve Slovakya arasında  baÅŸta iktisadi  alanda iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi olmak üzere  genelde iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi için  bütün çabasını harcayacağını  söyledi.

İran dışişleri bakanı, iki ülke arsında  siyasi  işbirliği anlaşmasının önemli olduğunu belirterek,  iki ülkenin başta nükleer enerji olmak üzere  transit, teknoloji  ve diğer bir çok alanda işbirliklerini geliştirebileceklerini söyledi.

Ä°ran dışiÅŸleri  bakanı Zarif,  Amerika’da Donald Trump’ın  baÅŸkan seçilmesine ve nükleer anlaÅŸmanın  yürürlüğünün devamına da temasla,   nükleer anlaÅŸmanın Ä°ran ve ABD arasında  bir anlaÅŸma olmadığını  aksine  Çin ve Rusya gibi diÄŸer bir çok ülkenin de imzaladığı  bir anlaÅŸma olduÄŸunu söyledi.

Zarif, Suriye’nin geleceÄŸine de iÅŸaretle, bütün ülkelerin  Suriye sorununun ancak siyasi yolla çözülebileceÄŸi yönünde çaba göstermeleri gerektiÄŸini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.