Zarif: İran ve Umman’ın ilişkileri her alanda gelişiyor

  • 20 Şubat 2016
  • 892 kez görüntülendi.
Zarif: İran ve Umman’ın ilişkileri her alanda gelişiyor
İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran ve Umman ilişkilerinin her alanda gelişmekte olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Tahran’da Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ve Umman münasebetlerini örnek olarak niteledi, Tahran-Maskat ilişkilerinin gelişmesi önünde hiçbir engel olmadığını vurguladı.

İran ve Umman’ın ikili ilişkilerini geliştirme iradesine dikkat çeken Zarif, Tahran’ın Umman kralı başta olmak üzere bu ülke yetkililerini nükleer konunun çözümündeki aktif rolünden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı, İran ve Umman’ı muhtelif işbirliği alanlarında stratejk ortaklar olarak niteledi, iki ülkenin ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini kaydetti.

Zarif İran ve Umman’ın bankacılık, ticaret, ulaştırma, sanayi, enerji, doğalgaz boru hattı inşası gibi alanlarda işbirliğini geliştirmek istediğini hatırlatarak, Umman’ın İran için iyi ve güvenilir bir komşu olduğunu vurguladı.

Zarif, Ummanlı üst düzey siyasi ve iktisadi heyetin Tahran ziyaretle, iki dost ve kardeş ülke ilişkilerinde yeni bir fasıl açılacağını temenni etti.

Umman Dışişleri Bakanı da Zarif ile katıldığı ortak basın toplantısında, Tahran-Maskat ilişkileri ve işbirliğinin bölgesel ve uluslararası ilişkilerde olumlu etkisi olduğunu kaydetti.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi bugün İranlı yetkililer ikili ve bölgesel konular görüşmek üzere Tahran’a geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.