Zarif: İran’ın bölgedeki varlığının asıl kaynağı halktır

  • 27 Şubat 2018
  • 1.023 kez görüntülendi.
Zarif: İran’ın bölgedeki varlığının asıl kaynağı halktır
Balkan turu kapsamında Sırbistan’da bulunun İran Dışişleri Bakanı Zarif, Belgrad kentinde yaşayan İran vatandaşlarına hitap etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Sırbistan başkenti Belgrad kentindeki İran vatandaşlarına hitap etti.

Zarif, “Hepimiz İran halkına borçluyuz. İran İslam Cumhuriyeti’ni bölgede güçlü bir devlet haline getiren bu kalktır” dedi.

Zarif sözlerine şöyle devam etti: Tüm kusurlar ve sorunlara rağmen, bölgede en huzurlu ve güvenli ülkeyiz. Son 40 yılda yapılan tüm zulüm ve yaptırımlara karşın bu güçlü duruma ulaşabildik.

Bakan Zarif ilaveten, Batı ülkelerinin İran’ın bölgedeki varlığından bahsettiğine işaret ederek, bunun halkın sağladığı destek ve direnişleri sayesine gerçekleştiğini dile getirdi.

Büyüklüğün ağır bir bedeli olduğunu belirten Zarif,  “Şimdiki durumda bazıları gibi ötekilerin koşullarına boyun eğmek zorunda değiliz” ifadesini kullandı.

Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin en ağır yaptırımlarının İran halkını diz çökertmediğini kaydederek, “İran halkını hükümetten ayrı tutma politikasını hedef alan ve kendi itiraflarınca kırılgan yaptırımlar İranlılar tarafından çökertildi” değerlendirmesini yaptı.

Bunlara ilave olarak Dışişleri Bakanı Zarif, “En öncelikli tutumu nükleer anlaşmayı yırtma olan ve bu anlaşmayı Amerika  tarihinin en kötü anlaşması olarak nitelendiren kişi (ABD Başkanı Trump) bir yıl ve iki aydır hiçbir şey yapamadı çünkü bunun maliyeti çok ağır olduğunu iyi biliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.