Zarif: İran’ın siyaseti Afganistan’da istikrara vesile olmuştur

  • 30 Ocak 2017
  • 1.040 kez görüntülendi.
Zarif: İran’ın siyaseti Afganistan’da istikrara vesile olmuştur

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın Afganistan’ın milli birliğini ve hükümetini desteklemesinin bu ülkenin istikrarına vesile olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif,  dün BM genel sekreterinin Afganistan işleri temsilcisi Tada Miçi Yamamoto ile Tahran’da görüşmesinde, İran’ın BM’nin Afganistan’ın barışı için çalışmalarını desteklediğini  söyledi.

Muhammed Cevad Zarif,  ayrıca İran’ın Afganistan’ın istikrarını istediğini belirterek, İran’ın  BM ile Afganistan halkına  bütün alanlarda yardım ve işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

BM yetkilisi Yamamoto da, İran’ın Afganistan’la ilgili  girişimlerinin olumlu ve yapıcı olduğunu belirterek, Afganistan’ın milli birliği ve hükümetinin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Yamamoto, Afganistan’dan askeri güçlerin çıkmasından sonra bu ülkede güvenlik şartlarının daha da kötüleştiğini belirterek,  Afganistan’da  milli birlik hükümetinin üzerinden geçen 1.5 yıla rağmen  sivillere yönelik saldırılar ve cinayetlerin hala devam ettiğini söyledi.

BM yetkilisi, İran’ın Afganistan’ın sebat ve barışı için yapıcı çalışmalarının devamını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.