Zarif: İranlılar, yeni yetme bir liderin ahmakça hakaretlerini görmezden gelecek tarihi derinliğe sahipler

  • 21 Mart 2018
  • 964 kez görüntülendi.
Zarif: İranlılar, yeni yetme bir liderin ahmakça hakaretlerini görmezden gelecek tarihi derinliğe sahipler

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ‘’İranlılar binlerce yıl medeniyetle, yeni yetme bir liderin ahmakça hakaretlerini görmezden gelecek tarihi derinliğe sahipler’’ dedi.

Zarif, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, ABD başkanı Trump’ın Nevruz mesajına bu sözlerle cevap verdi.

Zarif, ‘’İranlılar binlerce yıl medeniyetle, yeni yetme bir liderin ahmakça hakaretlerini görmezden gelecek tarihi derinliğe sahipler. Bu liderin tarih, siyaset ve diplomasiden tüm bildikleri 280 kelimede özetlenebilir. Buna rağmen elinde alet ettiğin o gençten daha çok bilmektedir’’ dedi.

İran dışişleri bakanı, İranlıların binlerce yıllık köklü bir medeniyete sahip olduklarını belirterek yeni yetke bir liderin ahmakça hakaretlerini görmezden geldiğini belirterek tepki gösterdi.

İran’a karşı hakarette hiç bir fırsatı elden vermeyen Amerikan başkanı Trump, nevruz bahanesiyle yayınladığı mesajda yine İran’a karşı hakaretler manzumesine devam etmiş ve İran aleyhinde içi boş ve asılsız iddiaları tekrarlamıştır.

Trump, bu zamana kadar bölgede terörizme karşı önemli mücadele vermiş olan İran devrim muhafızları ordusunu da, düşman ordu olarak nitelemiştir.

Amerikan başkanı Trump’ın iktidara gelmesinin hemen ardından İran aleyhinde başlattığı düşmanlık her geçen gün artarak devam ederken İran ise Trump’ın sözlerinin ve iddialarının değersiz olduğunu bildiriyor.

Amerika, siyonist İsrail ve Suudi rejimi, bölgede direniş mihveri ve İran’a karşı üçlü bir işbirliği yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.